Hævet kapaciteten på kornrenser

Dobbelt op på kørnerne har forøget kapaciteten

Virksomhed har ved hjælp af en lille modificering hævet kapaciteten på kornrenser
​Skrevet af: John Christensen, MaskinBladet

​Tre ton mere i timen. Så meget er Vestjysk Smede, VVS og Blik i stand til at trække ud af en af virksomhedens kornrensere. Det hele takket være en lille modifikation, der er forholdsvis let at udføre, og som hæver kapaciteten fra 20 til 23 ton i timen.

Virksomheden har ganske enkelt sat et nyt kørnersæt med dobbelt så mange kørnere i renseren, og det har vist sig at give pote.

– Vi sælger både vores T20 kornrenser til landmænd, der skal have renset korn til sædekorn, og til landmænd, som renser kornet, når de tager det ud til foder fra eksempel en gastæt silo. Fælles for begge scenarier er, at kapaciteten ofte er en afgørende faktor. Det skal gå stærkt i dag i landbruget, fortæller Peter Schjøtz fra Vestjysk Smede, VVS og Blik A/S.

– Derfor er der selvfølgelig nogle steder, hvor landmændene presser kornrenseren hårdt, og vi har kigget på, om vi kunne øge kapaciteten. Vi prøvede at fordoble antallet af kørnere i renseren, og det gav tre ton ekstra i timen. Det er værd at tage med, fortsætter Peter Schjøtz.

​Det får dog ikke den vestjyske virksomhed til at ændre en masse på modelbetegnelsen på renseren.

– Vi kalder den stadig T20 for 20 ton. Men det er rart at vide, at den så rigelig kan det, vi lover. Vil man højere op, skal man vælge vores T40, som har en kapacitet på 40 ton i timen, men så er det også lidt en anden pris, siger Peter Schjøtz.​​

Kan monteres på eksisterende modeller

​Vestjysk Smede, VVS og Blik har ikke selv udviklet virksomhedens kornrensere fra bunden. Produktionen blev overtaget i 2007 fra Vedersø Maskinforretning, og siden da har Peter Schjøtz, den ene af to indehavere af Vestjysk Smede, VVS og Blik, lavet små forbedringer på anlæggene – senest fordoblingen af antallet af kørnere.

​- Vi kan se, at mange landmænd selv investerer i kornrensere til deres såsæd. De mener, at det er blevet for dyrt at få renset kornet ude i byen. Samtidig er elastikken også strakt så meget med hensyn til kapaciteten på mejetærskerne, at de ikke altid får den bedste færdigvare med hjem. Her hjælper kornrenseren til, mener Peter Schjøtz.

​Og T20 kornrenseren har ikke ændret mere form med tiden, end at den lille modifikation, der giver større kapacitet, kan eftermonteres på eksisterende maskiner.

​- De gamle T38 kan ikke ændres, men alle T20-modellerne kan man opgradere. Det kræver selvfølgelig et nyt kørner-sæt, og så skal man også have et nyt sold til renseren. Det er det hele, uddyber Peter Schjøtz.​​

Vi er på listen hos Sparenergi.dk over godkendte varmepumpe installatører. Vi er godkendt til

Derfor kan du trygt vælge os som din installatør. Ring hvis der er brug for hjælp eller vejledning på (+45) 97 88 50 80

Din sikkerhed for godt arbejde

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak

Vi sidder klar til at besvare ethvert spørgsmål, du måtte have, som du ikke får besvaret her på hjemmesiden. Så tøv ikke med at ringe eller skrive til os. Vi tager med glæde en helt uforpligtende snak med dig om dine planer.

Kontakt os i dag

Vagtudkald
Service – oliefyr og varmepumper